Kopenhagen bezoeken voor een leuke vakantie

Home » Kopenhagen bezoeken voor een leuke vakantie

Kopenhagen barst van de historie, levendigheid en unieke architectuur. De stad is hierdoor al jarenlang niet meer weg te denken uit de lijstjes van te bezoeken bestemmingen in het noorden van Europa. Kopenhagen beschikt over pretparken, trendy winkels en uitgaansgelegenheden waarbij zelfs de meeste ervaren reiziger nog zijn ogen uitkijkt. Voor de cultuurliefhebbers zijn er paleizen, musea en zelfs schatten afkomstig uit de Viking- en bronstijd om te bewonderen. Kortom: Kopenhagen heeft voor iedereen wel iets speciaals te bieden.

Toch zijn niet alleen de gebouwen, het pretpark (Tivoli) en de haast eindeloze winkelstraten de enige hoogtepunten te noemen. Zo is ook de eetcultuur in Kopenhagen er een om niet te missen. Denk aan de overvloed aan restaurants die beschikken over Michelin-ster. Echte liefhebbers kunnen daarnaast voor nog net even iets extra’s gaan door deel te nemen aan een van de culinaire tours die plaatsvinden in de stad.

En wie denkt aan Kopenhagen denkt waarschijnlijk al snel aan de uitgebreid gekleurde Nyhavn. Dit kleine – maar hierdoor zeker niet minder geliefde – havenstraatje is hét hoogtepunt van de stad te noemen. Met een uitzicht op de haven geniet je van het heerlijke eten en drinken dat deze gezellige plek te bieden heeft. En voor de liefhebbers van feesten tot in de late uurtjes: Ook dit zal zeker niet ontbreken in deze bruisende straat!

Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken over de hoofdstad van het prachtige land Denemarken. We hebben een aantal van de absolute hoogtepunten voor je op een rij gezet in dit artikel:

De Tivoli in Kopenhagen

Een bezoek aan Kopenhagen zonder een paar uur te spenderen in Tivoli is eigenlijk geen echt bezoek te noemen. Tivoli behoort tot de absolute hoogtepunten en activiteiten tijdens een verblijf in Kopenhagen. De bekendheid van het kleurrijke themapark is inmiddels zo groot dat sommige bezoekers enkel en alleen naar de stad trekken om het park te ontdekken. Maar wat maakt Tivoli eigenlijk zo speciaal?

tivoli

Tivoli combineert attracties en een werkelijk prachtige omgeving op een unieke manier met elkaar. Na een ritje in de achtbaan of de draaimolen kijk je vervolgens je ogen uit op een van de vele bloemen, planten en bomen die in het park te vinden zijn. Maar ook voorstellingen behoren tot de ervaring in Tivoli, waardoor het voor kinderen – maar stiekem ook voor de volwassenen onder ons – een niet te missen bestemming is geworden.

Wie om zich heen kijkt in Tivoli gaat er misschien vanuit dat het park sinds kort is gebouwd, maar niets is minder waar. Na Bakken (dat toevallig ook in Kopenhagen ligt) is Tivoli zelfs het oudste themapark in de wereld. In al die jaren is het geliefde park flink veranderd, maar de lol, unieke sfeer en schitterende omgeving zijn gelukkig altijd bewaard gebleven!

Nyhavn

Nyhavn is een schilderachtige locatie in de stad, bekend om zijn kleurrijke gebouwen, gezellige cafés en restaurants, en levendige sfeer. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen in Kopenhagen, en dat is niet voor niets. Een bezoek aan Nyhavn is een must voor iedereen die naar de stad reist.

De geschiedenis van Nyhavn gaat terug tot de 17e eeuw, toen het een drukke handelshaven was met schepen die af en aan voeren om goederen te verhandelen. Het kanaal werd aanvankelijk gegraven om de binnenstad van Kopenhagen met de zee te verbinden, en de gebouwen langs het kanaal werden gebouwd om de arbeiders en kooplieden te huisvesten die de haven bedienden.

nyhavn

In de 20e eeuw nam het commerciële belang van de haven af en raakte het gebied in verval. In de jaren 1960 begon de stad echter met een renovatieproject om het kanaal en de gebouwen erlangs te herstellen, en sindsdien is het uitgegroeid tot de populaire toeristische bestemming die het vandaag de dag nog altijd is.

Tegenwoordig is Nyhavn hierdoor een bruisend centrum van activiteit, waar zowel inwoners als toeristen naar toe komen om te genieten van het prachtige landschap, het heerlijke eten en drinken en de levendige sfeer die er heerst.

Wat te doen in Nyhavn

Een van de leukste dingen om te doen in Nyhavn is gewoon langs het kanaal wandelen en de prachtige gebouwen en het landschap in je opnemen. De felgekleurde gebouwen langs de gracht behoren namelijk tot de meest iconische in de stad en schitteren dan ook op nagenoeg iedere ansichtkaart van Kopenhagen.

Een andere populaire activiteit in Nyhavn is het maken van een rondvaart. Er zijn verschillende bedrijven die rondleidingen door het kanaal aanbieden, en het is een geweldige manier om het gebied vanuit een ander perspectief te bekijken. Je kunt ook een waterfiets huren en het kanaal in je eigen tempo verkennen.

Nyhavn is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants en cafés in Kopenhagen. Het gebied staat bekend om zijn verse zeevruchten, en er zijn tal van restaurants langs het kanaal die heerlijke gerechten serveren.

Voor wie op zoek is naar wat nachtleven zijn er in Nyhavn ook verschillende bars en kroegen. Het gebied komt ’s nachts tot leven, met live muziek en een levendige sfeer die je als echte feestganger eigenlijk niet mag missen.

Wanneer is Nyhavn het beste te bezoeken

Nyhavn is het hele jaar door een geweldige plek om te bezoeken, maar het is vooral mooi in de zomer als het weer warm en zonnig is. In het hoogseizoen kan het er vrij druk zijn, dus als je de voorkeur geeft aan een rustigere ervaring, overweeg dan een bezoek in het tussenseizoen of in de winter.

De Botanische Tuin van Kopenhagen

De Botanische Tuin in Kopenhagen is een van de meest indrukwekkende tuinen in Scandinavië. Deze tuin, die overigens eigendom is van de Universiteit van Kopenhagen, biedt een scala aan planten en bomen van over de hele wereld en is een populaire bestemming voor toeristen en bewoners van de stad.

De Botanische Tuin is opgericht in 1600 en heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een van de meest uitgebreide en gevarieerde tuinen ter wereld. De tuin is verspreid over 10 hectare en heeft verschillende kassen en tuinen met een grote verscheidenheid aan planten en bomen. Het is de thuisbasis van meer dan 13.000 plantensoorten, waaronder enkele zeer zeldzame soorten.

botanische tuin kopenhagen

Een van de meest indrukwekkende delen van de tuin is de Palm House, die werd gebouwd in 1874 en de thuisbasis is van een indrukwekkende collectie palmen en tropische planten. De kas is een van de grootste in Europa en heeft een prachtige, Victoriaanse uitstraling. De Palm House is een populaire bestemming voor toeristen en bewoners van Kopenhagen en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Een andere populaire attractie in de Botanische Tuin is de Rock Garden, die werd gebouwd in 1923. De tuin is ontworpen om te lijken op een berglandschap en heeft een indrukwekkende collectie alpine planten en bomen. De Rock Garden is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de tuin.

De Botanische Tuin heeft ook een grote verscheidenheid aan andere tuinen en kassen, waaronder de Tulpentuin, de Seringentuin en de Kruidentuin. De tuin heeft ook verschillende educatieve programma’s en evenementen, waaronder rondleidingen en workshops voor volwassenen en kinderen.

Amalienborg

Amalienborg is een prachtig koninklijk paleis gelegen in het hart van Kopenhagen, Denemarken. Het paleis is de thuisbasis van de Deense koninklijke familie en is een belangrijk historisch monument van de stad.

Het paleis werd gebouwd in de jaren 1700 en bestaat uit vier identieke gebouwen die een centrale binnenplaats omringen. Elk gebouw is genoemd naar een koning van Denemarken, namelijk Christian VII, Christian VIII, Frederick VIII en Christian IX. Het paleis is ontworpen in de rococostijl, die in die tijd populair was in Europa.

amalienborg

De wisseling van de wacht is een van de populairste attracties in Amalienborg. Dit spektakel vindt dagelijks plaats om 12 uur ’s middags en trekt veel toeristen. De ceremonie duurt ongeveer 30 minuten en omvat de bewaking van het paleis, een parade van de Koninklijke Wacht en de uitwisseling van de wacht tussen de oude en de nieuwe bewakers.

Een andere populaire attractie in Amalienborg is het Amalienborg Museum. Dit museum is gevestigd in Christian VIII’s Palace en biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van het paleis en de koninklijke familie. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunst, meubels, zilverwerk en porselein die de rijkdom en pracht van de Deense monarchie illustreren.

Naast het museum is er ook de Amalienborg Slotkirke of de Amalienborg Paleiskerk. Deze kerk is gebouwd in 1749 en is ontworpen in de barokke stijl. Het interieur van de kerk is prachtig en bevat enkele indrukwekkende kunstwerken en fresco’s. De kerk is open voor het publiek en biedt een mooie rustige plek om te bezoeken in het hart van de stad.

Ronde Toren Kopenhagen

De Ronde Toren Kopenhagen, of Rundetårn in het Deens, is een van de uniekste bezienswaardigheden in Kopenhagen, Denemarken. Dit historische monument is een van de oudste observatietorens ter wereld en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

De toren werd gebouwd in de 17e eeuw als een astronomische observatietoren voor de Universiteit van Kopenhagen. Het ontwerp van de toren is uniek omdat deze niet is gebouwd met een trap, maar met een spiralen gangpad, dat zich 209 meter omhoog slingert tot aan het observatieplatform. De toren heeft geen lift, waardoor de enige manier om naar boven te gaan is door middel van een langzame en gestage klim, wat een unieke ervaring biedt.

Rundetårn

Het observatieplatform van de Ronde Toren biedt een adembenemend uitzicht op de stad Kopenhagen. Het biedt een panoramisch uitzicht op de daken van de stad, de pittoreske huizen, de historische kerken en de haven. Het platform is open voor bezoekers van alle leeftijden en biedt een prachtige plek om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

De Ronde Toren is meer dan alleen een observatietoren. Het biedt ook onderdak aan een verscheidenheid aan culturele evenementen, zoals concerten, lezingen en tentoonstellingen. In het interieur van de toren is een bibliotheek, die vroeger werd gebruikt door studenten van de universiteit, en een klein museum dat de geschiedenis van de toren en de stad Kopenhagen vertelt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Ronde Toren is de sterrenwacht. Deze is gebouwd op de top van de toren en is gebruikt voor astronomische observatie sinds de opening van de toren in de 17e eeuw. De sterrenwacht is niet langer operationeel, maar het is nog steeds mogelijk om de astronomische instrumenten te zien die in de sterrenwacht worden gebruikt.

Superkilen Park

Superkilen Park is een van de uniekste en inspirerende parken in Kopenhagen, Denemarken. Dit park is ontworpen als een openbare ruimte voor de gemeenschap en biedt een kleurrijke en diverse mix van cultuur, etnische achtergronden en kunst. Het park is verdeeld in drie delen – de Rode, de Zwarte en de Groene secties – die elk hun eigen unieke karakter en sfeer hebben.

Het Rode Gedeelte van het park is het meest opvallend, met een levendige en kleurrijke sfeer die doet denken aan de beroemde markten van Marrakesh. Hier vind je roze en rode tegels, bankjes in de vorm van rode lippen, palmbomen en speeltoestellen in felle kleuren. Het is een levendige ruimte waar mensen kunnen ontspannen en socialiseren, of het nu om te zitten en te genieten van de zon of om te picknicken met vrienden.

superkilen park

Het Zwarte Gedeelte van het park is wat rustiger en biedt meer ruimte om te wandelen, joggen of fietsen. Hier vind je bankjes en picknicktafels, een skatepark en een basketbalveld. Het is een plek voor activiteit en beweging en wordt vaak gebruikt door de lokale bevolking voor sport en fitness.

Het Groene Gedeelte van het park is het grootste van de drie en biedt een rustigere omgeving voor bezoekers. Het beschikt over bomen, grasvelden en bloemen, evenals een podium voor optredens en evenementen. Het is een prachtige ruimte voor ontspanning en rust en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Superkilen Park is uniek omdat het niet alleen is ontworpen als een openbare ruimte, maar ook als een cultureel centrum. Het park bevat kunstwerken, installaties en sculpturen van lokale kunstenaars, waardoor het een bruisende en dynamische sfeer heeft. Het is een plek waar de lokale gemeenschap kan samenkomen en genieten van de culturele diversiteit van de stad.

Stadhuis van Kopenhagen

Een bezoek aan het stadhuis van Kopenhagen is een geweldige manier om de geschiedenis en cultuur van de stad te ervaren. Het stadhuis ligt in het centrum van Kopenhagen en is een van de meest opvallende gebouwen in de stad vanwege zijn prachtige architectuur en omvang.

Het stadhuis werd gebouwd in de jaren 1890 en werd ontworpen door de beroemde architect Martin Nyrop. Het gebouw is gebouwd in de Deense nationale romantische stijl, die kenmerkend is voor veel gebouwen in Kopenhagen. Het gebouw heeft een imposante gevel en een groot binnenplein, dat bij binnenkomst meteen indruk maakt.

Het interieur van het stadhuis is net zo indrukwekkend als de buitenkant. Het is gevuld met prachtige kunstwerken, versierde plafonds, en veel historische details die teruggaan tot de bouw van het gebouw. De zalen en kamers van het stadhuis zijn allemaal ingericht in de stijl van de periode waarin het gebouw werd gebouwd en hebben elk hun eigen karakter en uitstraling.

stadhuis kopenhagen

Een van de meest indrukwekkende kamers in het stadhuis is de Raadzaal, waar belangrijke vergaderingen en officiële evenementen plaatsvinden. De zaal is voorzien van een groot schilderij van de oude koning van Denemarken, Christian IX, en is een prachtig voorbeeld van de Deense nationale romantische stijl.

Het is ook mogelijk om een rondleiding door het stadhuis te krijgen, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van het gebouw en de stad. Tijdens de rondleiding zie je de belangrijkste ruimtes en zalen van het stadhuis, evenals enkele van de vele kunstwerken en decoraties.

Het stadhuis organiseert ook verschillende evenementen, zoals concerten en tentoonstellingen. Deze evenementen zijn vaak gratis of tegen een kleine vergoeding toegankelijk voor het publiek en bieden een unieke kans om de cultuur van Kopenhagen te ervaren.

Geef een reactie

Reisaanbieders
Corendon heeft een paar geweldige cruises
Betaalbaar op vakantie naar Noord-Europa.
Snel en eenvoudig boeken en een duidelijke omschrijving.
Perfect georganiseerde reizen naar Scandinavië.
Unieke reispakketten naar Noord-Europa