holland norway lines veerdienst

Holland Norway Lines overtochten naar Noorwegen stilgelegd

Holland Norway Lines, de veerbootmaatschappij die overtochten naar Noorwegen aanbiedt, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit betekent dat het schip voorlopig niet zal varen en er geen kaartverkoop plaatsvindt.

Het bedrijf meldt dat de financiële problemen zijn ontstaan nadat ze aan het begin van dit jaar gedwongen werden te vertrekken uit de Eemshaven. Het schip MS Romantika is tijdelijk verplaatst naar Cuxhaven in Duitsland en vaart sinds juni vanuit Emden naar Kristiansand in Noorwegen.

Hoge kosten door verhuizingen

De verhuizingen hebben hoge kosten met zich meegebracht. Daarnaast hebben annuleringen plaatsgevonden en heeft de nieuwe vertrekhaven invloed gehad op toekomstige boekingen, aldus Holland Norway Lines.Het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben om deze verliezen van begin 2023 op te vangen.

Reizigers die reeds een ticket voor MS Romantika hebben gekocht, worden geadviseerd alternatieven te zoeken zoals hotels,vluchten of andere ferrydiensten omdat het schip voor onbepaalde periode stilligt bij Emdena Vinu X

Het blijft nog onduidelijk of klanten hun geld terug krijgen. De kosten van tickets bij Holland Norway Lines bedragen echter doorgaans honderden euro’s.

Over Holland Norway Lines

Holland Norway Lines is een veerdienst dat passagiers en vrachtvervoerders de mogelijkheid biedt om gemakkelijk naar Noorwegen (Kristiansand) te reizen. In eerste instantie was de vertrekhaven Eemshaven maar vanaf 1 juni werd dat Cuxhaven en daarna is het vertrekpunt Emden dat net over de grens in Duitsland ligt geworden.

De veerdienst wordt uitgevoerd door moderne schepen met comfortabele accommodatie aan boord. Passagiers kunnen kiezen uit verschillende hutten, variërend in grootte voor individuele reizigers tot familiekamers. Er zijn ook faciliteiten zoals restaurants, bars, winkels en entertainmentruimtes aanwezig, zodat passagiers zich onderweg niet hoeven te vervelen.

Wat deze veerdienst echt uniek maakt, is echter de mogelijkheid om voertuigen mee te nemen aan boord. Vrachtauto’s, campers of gewone auto’s kunnen eenvoudig worden vervoerd naar het prachtige Scandinavische land. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor vakantiegangers die willen genieten van alles wat Noorwegen te bieden heeft.

Een handige verbinding naar Noorwegen

De route zelf neemt ongeveer 18 uur in beslag en vaart langs de indrukwekkende kustlijn van Denemarken om uiteindelijk Kristiansand in Noorwegen te bereiken. Eenmaal daar hebben reizigers toegang tot adembenemende fjordenlandschappen, pittoreske dorpjes en bruisende steden zoals Oslo.

Naast personenauto’s worden er ook trucks meegenomen op deze overtocht via Holland Norway Lines. Voor bedrijven kan dit een ideale manier zijn om goederen te vervoeren tussen Nederland en Noorwegen. Het bespaart vrachtrijders niet alleen tijd, maar ook brandstofkosten in vergelijking met het rijden over land.

Voor toeristen is deze veerdienst een geweldige manier om aan boord van een comfortabel schip te stappen en op avontuur te gaan in Noorwegen. Of het nu gaat om wandelen of skiën in de bergen, kajakken door de fjorden of genieten van de Scandinavische cultuur en keuken, er is voor iedereen iets te vinden.

Al met al biedt Holland Norway Lines dus een handige verbinding tussen Nederland en Noorwegen via de haven van Emden (Duitsland). Met moderne faciliteiten aan boord en mogelijkheden voor zowel passagiers als vrachtvervoerders is deze veerdienst ideaal voor diegenen die willen reizen naar dit prachtige Scandinavische land.

Beoordeel dit bericht
[Total: 1 Average: 4]

Deel dit bericht op social media

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie